Przepis na pieczone filety z udek kurczaka panierowane w prażonym sezamie

Dziś niedziela kulinarna, więc mamy dla Was przepis! Przepis na  pieczone filety z udek kurczaka panierowane w prażonym sezamie. W związku z moim wyzwaniem #codziennikvlogowy nagrałam dla Was szybki kulinarny vlog, trwa on niecałą minutę. Szybko prawda!? Ostatnio polubiłam przyśpieszenie na filmikach, więc nie zdążycie się znudzić!

 

Skład:

filety z udek kurczaka

przyprawy: słodka papryka, czosnek granulowany, curry, imbir, sól (do smaku)

olej rzepakowy

woda

Przepis na pieczone filety z udka kurczaka panierowane w prażonym sezamie - nasza droga do

Sposób wykonania:

Tak na marginesie tylko wspomnę, że prażony sezam ma niesamowity smak i polecam tę potrawę jeść na ciepło, a przede wszystkim na świeżo, tuż po przyrządzeniu, gdyż ogólnie odgrzewany kurczak nie jest smaczny!

Pamiętajcie o tym, że słodka papryka dodana do potrawy z innymi przyprawami wzmacnia smak potrawy oraz daje jej lekką pikantność!

Sos, który się wydzieli podczas pieczenia nie zabielamy mąką. Można go użyć do polania ziemniaków, umaszczenia makaronu czy też kaszy.

Ancia

ps. naklejki na słoiczkach są ze sklepu AKATJA

a same słoiczki są z IKEA

Print Friendly, PDF & Email
  • Iza

    Moja mama bardzo często używa sezamu jako panierki – faktycznie daje on fajny posmak. :)