Masło pomidorowe – hit imprezowy

 Uwaga, uwaga! Dziś chcę się podzielić z Wami tajnym rodzinnym przepisem na masło pomidorowe.

Siostra odgrażała się, że jeśli to upublicznię, to będzie mnie musiała zlikwidować ;) Mieszka w Niemczech, więc będę miał trochę czasu żeby się ukryć. Mam nadzieję, że reszta rodziny się mnie nie wyrzeknie, ale to masełko jest tak pyszne, że prawdziwym grzechem jest jego ukrywanie.

Na imprezach, na których pojawiało się masełko, zawsze znikało w zatrważającym tempie i to o wiele szybciej niż inne frykasy. Gdzieniegdzie zdarzało się nawet, że ludzie niepomni tego iż właściwie no cóż jest to masło, wcinali je łyżeczkami.

Po takim wprowadzeniu muszę dodać jeszcze jeden potężny plus, mianowicie przepis jest prosty jak budowa cepa, przygotowuje się go jeszcze szybciej niż znika.

No to jak, gotowi?

No to jazda!

Bierzecie kostkę masła, jakie tam lubicie najbardziej. Bierzecie słoiczek koncentratu pomidorowego (najlepiej bez konserwantów). Dodajecie soli i czosnku granulowanego wedle smaku (jak lubię dużo). Mieszacie wszystko aż do wyrównania się koloru (zalecam dopilnować by masło nie było tyle co wyciągnięte z lodówki, bo ciężko wtedy będzie ze sobą to połączyć). No i włala, właśnie poznaliście tajny przepis bułahaha Proste, prawda!?

przepis na masło pomidorowe

Smacznego! Na pewno takie będzie!

Yśó

Print Friendly, PDF & Email