Przepis na pieczone filety z udek kurczaka panierowane w prażonym sezamie
22 listopada 2015Dziś niedziela kulinarna, więc mamy dla Was przepis! Przepis na pieczone filety z udek kurczaka panierowane w prażonym sezamie. W związku z moim wyzwaniem #codziennikvlogowy nagrałam dla Was szybki kulinarny vlog, trwa on niecałą minutę. Szybko prawda!? Ostatnio polubiłam przyśpieszenie na filmikach, więc nie zdążycie się znudzić!
Skład:
filety z udek kurczaka
przyprawy: słodka papryka, czosnek granulowany, curry, imbir, sól (do smaku)
olej rzepakowy
woda
Sposób wykonania:
Tak na marginesie tylko wspomnę, że prażony sezam ma niesamowity smak i polecam tę potrawę jeść na ciepło, a przede wszystkim na świeżo, tuż po przyrządzeniu, gdyż ogólnie odgrzewany kurczak nie jest smaczny!
Pamiętajcie o tym, że słodka papryka dodana do potrawy z innymi przyprawami wzmacnia smak potrawy oraz daje jej lekką pikantność!
Sos, który się wydzieli podczas pieczenia nie zabielamy mąką. Można go użyć do polania ziemniaków, umaszczenia makaronu czy też kaszy.
Ancia
ps. naklejki na słoiczkach są ze sklepu AKATJA
a same słoiczki są z IKEA